Friday, 16 March 2012

ROME....wait for ME!!!!

Assalamualaikum,chingu chinguku....

Everbody have their dream to go to their dreaming place....
I really want to go to ancient city,ROME....wah wah wah,tepuk sikit.....
aku tak tau ar best or tak kan,tapi based ape yg aku read n watch from blog,magazine ,tv....best lah aku rase kan..so aku bercte cte tok g ke ROME...

Korang nak pergi???korang nak pergi???wait aku kawin ngan anak datuk ke,jutawan minyak ke,anak raje ke..aku sponsor korang g ok???
kte buat rombongan CIK KIAH ke ROME...yeyeyeyeyeyeyeyeyeye...xD

so of course lah kan kte nak tau ape lah trikannya kan,so aku nak sharelah ape yg ade di ROME ni hingga berjaya menahat hatiku ini...

Place to visit!!!!

1.Colosseum

one of the 7 wonder of world.tmpat org berlawan lawan..

2.Trevi Fountain

kononnya tmpat wat hajat...tap cntikkan...

3.Pantheon

the prove that show ROME is ancient city

4.Vatican museum

one of the most beautiful museum.full with history

5.Mouth of true

masuk tangan dlm mulut batu ni..kalo ckp bohong tngan putus.....

6.Roman forum

tapak kerajaan ROME waktu dulu dulu..yg tngal hnye rangka bangunan...

7.Cappuchin Crypt

tmpat ni kecik je..tap tarikannye pada bhan binaan dia.ushar btol2,nmpak x tengkorak???

8.Vatican city

ni tempat duduk POPE..so unproper lah for us to go..kalo lawat2 skejap je ar

9.Trastevere streets

tmpat ni ade bngunan2 unik di ROME..

10.Da vinci museum

museum yg dinamakan sempena leonardo Da vinci

11.Cempo de Fiori Markets

SHOPPING!!!!!!!!!

so tu je ar yg aku nak share.so tgu lah ye ble aku ade duit byk nant kte pg ye,insyaallah...
ok that all
ITS ME,ANIS......

Thursday, 15 March 2012

picnic=MAKAN.....

Assalamualaikum chingu,chingu ku!!!!!

ari ni aku g picnic!!!x de ar macam picnic btol...bentang tik0r,dok atas tikor,tepi pantai,bwak bekal.....nonononono,x de maknenye mcm tu.aku g ngan mak aku n sedare yg bru je smpai rumah pg tad.

Aku excited gle nak picnic yg sbnarnye kat sungai perak je pon...mak aku n maksu aku bli brg makan mcm2..ckit je pon....ade GORENG PISANG,PAU,CAKOI,KROPOK LEKOR,ROJAK,AIR KELAPA...tu je ar yg ade.
smentara mkn2 tu,aku n yg lain g tangkap gambor...for memory,something to remember
dgn berbekalkan kamera FUJIFILM FINEPIX J40,we akk rotate satu tempat tu tangkap gmbor mmg best..

so,utk ape kalo aku cte tap x tunjok bukti n promote gmbor aku kan..so aku dgn besor hatinye,umpama besornye ati aku kpd junhyung....aku nak le share gmbat aku ni
so ushar ushar lah ye..kalo ade yg berkenan.......


ni aku n adik sedare aku alin....


ni plak zati n kudin


sorry ye,landing jap


finallyy gmbor aku sorang je..

sbnarnye nak upload byk ag,tap sbb internet ni lmbap tahap petala...aku upload ckit je la.kalo nak ushar gmbor ag mmg dperslakan ke karpett biru,fb gua ye...ANIS ASMIRA ye,,
tu je lah,
ITS ME,ANIS,,,,

Tuesday, 13 March 2012

anime....JANG!!!!

Assalamualaikum,chingu chinguku..

aku ni kalo pasal jepun,aku just interest kat dia pnye anime.As u know japan really popular because of their anime.for me lah kan,japan anime lah pling terbaik antare sume,BTOL tak?????baik angguk ye.....
kalo nak cte pasal anime jepun ni byk ar sgt kan.....tap aku listkan gak ar anime yg eprnah mnjad kegilaan bdak2 sperti kte ni

dragon ball,sailormoon,fruit basket,beyblade,doraemon,shin chan,atashinchi,chibimarukochan.
pokemon,digimon and byk ag ar kan....
(nipu bnor kalo korang x prnah tgk cte ni...............)

tap aku nak share 2 anime yg mmg aku tngah follow.......

MAID SAMA!!!!
cte ni mmg best ar...romantik pnye cte.mcm kte sume bce komik romantik jepun rm7.50 tu...
cte ni jmlah ep dia 26 je..ckit kan???cte ni x complicated mane pon..
kisahnye berkisarkan usui n misaki


misa ni ketua pelajar yg bekerja sbgai maid di restoran.usui ni plak pelajar misteri.......bleh dkatakan sume bdak kat sekolah tu takot ngan usui ni,misa plak dia menegakkan hak pelajar pompuan.ble usuini tau misa ni kerja sbgai maid,di stule bermulanya cte nye.....
kalo cte2 byk2,aku pon x larat.

so korang sume watch ar cte ni....jgn lpe ye...
another anime yg aku mmg tngah kejar skarang ni..kat jepun pon x abis ag tau x...


BEELZEBUB
cte ni pon best gak.tak byk cinta cintun.byk aksi lawan2 n of coz lawak ar kan.daya penarik aku nak tgk cte ni sbnarnye..pasal bdak ni


comel kan
ctenye pasal bdak ni anak demon ar.dia kna cri manusia yg pling jahat n kejam utk jaga dia.oga name laki yg pling bertuah tu...tap laki ni plak xnak.so dia dlm adventure mncari org yh lag kuat dr dia.bdk ni plak kalo nangis kuar kilat tu yg bhaye tu....


nmpak kilat kuar..

baby beel n oga
so tgk ar eh anime ni.tap ade masalh ckit.kalo kat animax malysia baby ni pakai pampers.tap kalo kat internet,or jepon dia x pakai ape2...so kalo nak tgk yg sopan ckit ade kat chanel animax.BUT,kalo nak download,sowi ar dia x pkai ape2.huhuhuhuhuhu

so tu je ar for this time...sowi le pnjang sngat ye..and other
ITS ME,ANIS

Friday, 9 March 2012

obsession...SECRET GARDEN

Assalamulaikum,chingu chinguya....

okaku mmg fanatic drama korea n all about korean....jad for sure ar aku dah follow byk drama korea kan..
BUT,ade satu drama korea yg memang feveret aku...adoyai.aku addicted thap parah sbbkan cte ni...huhuhuhu....dan tjoknye SECRET GARDEN!!!!!!!!!!!!!


ni le ctenye........

cte ni mmg best gle...kalo skali tgk mmg tergode n dinoda utk sntiase watching dia again n again...btolaku tak tipu mmg best gle..heheheheheh..ni dah masok 4 kali kau tgk dah.tap x pernah aku rase bosan.kalo nak tlis sinopsis pon mmg panjang berjela lah kan,so just watching it.ade tayang kat astro prima kol 1 petang ye...tgk jgn x tgk..(awatip,izzati tgk ye)...kalo x nak tgk kat tv,ade berlmbak kat internet,bleh download.x yah byar pon.

ni hah hero(hyun bin aku pnye) n heroinnye...


comel n lawa kan...hehehaku aku n kawan kawan seangkatan aku mmg dah sahkan hyun bin tu antara penarik drama.Sampaikan awatip sngop tgal AMIR VANILLA COKLAT sbb mamat korea ni..so luangkanlah mase utk mengushar ushar cte ni ye..sume elemen ade dlm cte ni [cinta.romantik,lawak,sedih.gembira.mnyampah,bnci,dendam n many more]


TGK ni LAWAK kan.....

snd tu je ar aku nak kongsi...jad akuj dah promote cte ni..TGKLAH ye...btw,OST dia best best sumenye..so bleh ar dngar ye.....kalo nak aku ade listnye...ok last skali
ITS ME,ANIS


hyun bin is mine

Wednesday, 7 March 2012

oh pimples...u are my freind+enemy...................

Assalamualikum chingu chingu yaaaaaaaaaaaaaaaaa

aku sbenarnye ada problem pimples..T_T..pimples aku ni mnjadi satu problem apable umur aku dah mncapai thap dia nak matang..sdih gle tau x!!aku cbe lah bermcm-mcm produk,tap satu pon x bleh pakai.hah sakit ati btol!!kalo aku listkan ar kane ar dlm em.....10 dah kot
yg aku ingat...

1.fair lovely
2.Aiken
3.OXY
4.SYAHIRA.....
5.Eversoft
6.Tia Emelia
7.Clean and Clear
8.sabun papaya
9.Rania
10.Bio esence

tu lah senarainye..aku rase aku ni ade masalah mke thap gaban tau x!!!!sdih btol.aku x nak ar org nmpak jerawat aku!!!malu!!

JERAWAT!!!!!!!!!!!

yg pling aku remember ar kan,waktu Grade aku pkai bedak dlm 10 inci sbb jerawat tumbuh malam sebelom grade!aku pikir nant photographer tu nak klik2 gmbar karang,nmpak plak jerawat aku tu.tapi semuanye sia sia kerana lame sngat majlis tu,dgn tmpat duduk aku x de kpas..so mekap aku luntur!!how sad...aku arap sngat pak cik photographer tu edit ar gmbor aku!!


Edit ar Gmbar saye.....

and gmbar tu cntik...nasib baik ar x nmpak....aku bersyukur gle!!so nilah aku bersame pimples2 yg sentiase ade di smping aku bak kata pepatah,
"PATAH TUMBUH HILANG BERGANTI"


Tu ar aku...x yah nak zoom2 tgk jerawat aku ye...
tu je ar....
its me,ANIS

Tuesday, 6 March 2012

pencuci mate....... XD

Assalamualaikum,chingu chingu....

aku nak share pasal 2 drama korea yg aku tngah kjar ni...hahahaha biase ar activity utk school
holiday aku ni.
cte korea yg aku talk talk ni x lain x bkn..

DREAM HIGH 2

SHUT UP FLOWER BOY BAND

cte ni mmg DAEBAK..xD...so kpade nablah,munirah,raihan,awatip check yeee cte ni
izzati n aku dah on the line dah..

what make this stories interesting...
1.ade L...
2.ade JB n JR
3.ade byk LAKI ensem....

so tu je ar...im new blogger.so it just so so so.....
its me,ANIS..

Monday, 5 March 2012

This Time Is Over - B1A4 [mp3 download link]

obsesiku.......part 1..

Assalamualaikum kawan kawan.
hari ni aku nak ckap pasal ape yg aku obses:D..everbody ade bnde yg dia obses kan..aku pon same..byk bnde yg aku obses..bnde yg aku obses ni sume mngikis duit aku n parents aku..hehehhe
sori ar mother+father,saye ni pengangg0r ag..

so lets check the list...
1.magazines...
yg ni mmg aku obses nak mati...kalo wat calculation ade ar dlm 15++ aku abis sebulan. T_T
tap nak wat mcm mane kan..aku ni ikot kate pepatah je "membace jmbatan ilmu" tu yg jad mcm ni.
magazine yg aku collect pon tige je..GEMPAK,INFINITI,EPOP,KLIK dah stop dah


cute kan collection aku ni....ni kalo jual mahu bribu aku dpat....

2.comics..
bnde ni plak mmg dah sebati abis dlm life family n relative aku.comics ni sejak zaman aku blom
tadika ag dia dah beretapak kat umah aku.kalo mcm aku of coz ar kumpol komik yg LOVEY DOVEY
kan,sweet as sweat le katakan..abg aku kumpul gak.bnde ni kalo lag 100 thun aku rase hargenye
beribu..antik le katakan....

ni komik LOVEY DOVEY aku..huhuhu


nilah dia collection pling berharge kat umah aku ni

3.dolls
aku mmg suke kumpol anak patung :).mcm dolls aku ade.x de lah byk mane pon.sbb aku ni x de
adik tu kot sbb aku suke kumpol bnde ni.slalunye aku bg sedare aku yg kecik main,tap
jgn rosakkan ar mau satu rumah tu karang angin....kat maktab dlu pon aku bwak sume ni.kwan
waktu study le katakan


ni le patung yg aku ade...

ok tu je ar yg aku nak share..kalo x menarik,x pe lah yee.aku bru je start berblog ni..
me,anis....